Natkrivanje terase

 

Terasa u stanu predstavlja idealno mesto za odmor i provođenje prijatnih trenutaka u druženju sa prijateljima. Terasa,  ukoliko je lepo uređena i uredna, je ukras svakog stana. Možete je lepo dekorisati i uz malo zelenila napraviti sebi oazu za uživanje.

Ukoliko stanujete na nekom od srednjih spratova, obično imate natkrivene terase i nemate problem sa padavinama i kvašenjem terase pa je i možete urediti i dekorisati po svom ukusu.  Natkrivene terase osim što pružaju mogućnost lepog uređenja, mnogo su prijatnije mesto za provođenje vremena od otvorenih terasa.

Ako ste na posledjem spratu u zgradi ili vam je terasa postavljena bočno, tako da je otvorena sa svih strana, ne treba da odustajete od zatvaranja terase!

natkrivanje terasa

Danas postoje perfektni materijali koji omogućavaju efikasno natkrivanje terase. Idealan materijal za zatvaranje terase, kao i natkrivanje terase je lexan u aluminijumskom ramu. Odlučili smo se za primenu ovog materijala jer ga sve njegove karakteristike čine  najidealnijim i najkvalitetnijim za ovu namenu.

Lexan u aluminijumskom ramu obezbediće vam odličnu zaštitu od padavina i daće vam priliku da zaštitite svoju terasu i nameštaj na njoj. Kiša i sneg koji kvase stvari i nameštaj na terasi više neće predstavljati problem! Osim što ćete održati suvom svoju terasu, ukoliko se odlučite za natkrivanje terase pomoću lexana imaćete i odličnu zaštitu i u letnjim mesecima.

 

 

Na ovakvoj terasi možete slobodno sedeti i provoditi vreme čak i u toku dana, kada je sunce suviše jako. Takođe, na ovaj način ćete se rešiti i stalnog čišćenja, koje su vam sigurno zadavale ptice dok niste rešili da natkrijete svoju terasu. Potreba je samo vaša želja da rešite problem i naše iskustvo i imaćete i Vi, kao i komšije, svoj lepi i prijatni kutak!

Natkrivene terase

Natkrivene terase su korisnije od otvorenih. Tome naročito doprinosi  leksan koji je defintivno najbolji materijal za natkrivene terase, a naročito kombinacija leksan u aluminijumskom ramu.

Poznato je da su ranijih godina terase natkrivale plastikom, drvenim lajsnama ili lajsnama od lamperije. Neko je čak donosio odluku da zazida krov nad svojom terasom, što danas predstavlja protivzakonit postupak. Isto tako, poznato je da pored vizuelno lošeg izgleda koju su terase dobile postavljanjem ovih materijala, bilo je i dosta drugih nedostataka.

natkrivanje terase

Nedostaci poput: truljenja pod dejstvom vlage, promene boje zbog stalne izloženosti sunčevim zracima, smanjenja osvetljenja na terasi i brzo propadanje ovih materijala, doveli su do njihove zamene i, danas,  primene idealnog materijala za ovu namenu, a to je lexan.

Lexan je idealan materijal za spoljnu upotrebu i karakteriše ga nepropustljivost za padavine, tako da njegovom primenom nećete imati problem sa curenjem vaše nadstrešnice. Pored toga što je zatvaranje terase leksanom odlično rešenje, isto tako je i odličan materijal za natkrivanje terase jer poseduje sledeće karkateristike:

  • visoka otpornost na udarce, pa ga kiša ili grad ne mogu oštetiti.
  • mala težina
  • visoka fleksibilnost
  • dobra propustljivost svetla

natkrivanje terase leksanom

Visoka fleksibilnost omogućava odlično savijanje leksana u razne lukove. Savijanjem u lukove različitog oblika možete dobiti interesantne oblike nadstrešnice za vašu terasu. Ukoliko ste odlučili da vam vaša terasa i dalje ima prvobitnu namenu i funkciju to znači da će vam na njoj trebati dovoljno svetla. I to vam možemo obezbediti primenom lexana kao materijala za natkrivene terase. Upravo je to još jedna od njegovih glavnih karakteristika – dobra propustljivost svetla.

Ove kao i mnoge druge karakteristike čine leksan idealnim materijalom za natkrivanje terase.

Ukoliko želite da terasa bude lep i udoban kutak u vašem stanu i da bude zaštićena pri svim vremenskim  prilikama pravo rešenje je da se odlučite za natkrivanje terase lexanom u aluminijumskom ramu. Dobićete ujedno vizuelno lepo, praktično i dugotrajno rešenje!

tende-natkrivene-terase

Svaka terasa je priča za sebe. Da bi potpuno sagledali Vaš problem pozovite 064 13 93 286, da bi Vam na licu mesta dali najbolje rešenje.